Kako skenirati QR kodo na vizitki podjetja

Vse vizitke podjetja, tiskane oktobra 2016 ali kasneje, imajo na hrbtni strani natiskano t.i. QR kodo. QR koda je matrična črtna koda, ki jo lahko med drugim berejo tudi vsi sodobni mobilni telefoni. QR koda na vizitki Senzal vsebuje podatke t.i. elektronske vizitke, digitalizirano obliko tiskanih informacij.

Prednja stran vizitke

Da lahko z mobilnim telefonom uspešno skeniramo QR kodo, potrebujemo nameščeno aplikacijo za branje QR kod, ki jo lahko na mobilni telefon naložimo preko storitve Google Play (za mobilne telefone z operacijskim sistemom Android) ali Apple App Store (za mobilne telefone z operacijskim sistemom iOS).

Zadnja stran vizitke

QR kodo skeniramo tako, da na mobilnem telefonu odpremo aplikacijo za branje QR kod. Mobilni telefon nato usmerimo s hrbtno stranjo (s stranjo, kjer ima mobilni telefon kamero) proti QR kodi tako, da je koda vidna na zaslonu in počakamo, da aplikacija kodo zazna in jo prebere.

Skeniranje QR kode z mobilnim telefonom

Nemudoma po uspešnem branju, bo aplikacija prikazala zapisane kontaktne podatke. Ti obsegajo od imena in priimka nosilca vizitke in polnega naziva ter naslova podjetja, do zelo priročnih telefonske številke, elektronskega naslova ter naslova spletne strani, da nas lahko obiščete na spletu brez potrebe po ročnem vnašanju naslova.

Podatki s skenirane QR kode